Sähkötupakka on uusi keksintö, jonka avulla sadat tuhannet ovat jo lopettaneet tupakoinnin. Laastarin tai inhalaattorin sijaan se muistuttaa perinteistä tupakkaa, mutta se ei sisällä yhtään tupakkaa. Sano hyvästi tupakan tuhansille vaarallisille kemikaaleille, joista kymmenet aiheuttavat syöpää, ja eräät ovat jopa radioaktiivisia. Sähkötupakka sisältää vain tutkittuja ja turvallisia aineita, jotka ovat olleet jokapäiväisessä käytössä vuosikymmeniä, mm. ruoassa ja kosmetiikassa.

Sähkötupakka tuotteena:

AKKU
Kaikki akkumme ovat tehokkaaksi todettuja, ja hyvän maineen ansainneita RN4081-mallisia ladattavia Lithium-ioni-akkuja, jotka ovat yhteensopivia mm. NJoy NPro, FiftyOne, Smoking Everywhere, Elusion, VIP, ym. merkkien kanssa. Valmistaja lupaa 300 henkosta per lataus, joka vastaisi 30 perinteistä tupakkaa. Käytännössä tämä on tietenkin yksilökohtaista.
Akku on automaattinen eli siinä on perinteisen nappulan sijasta imusensori, joka mahdollistaa tupakkamaisen käytön, tosin sanoen, kun imet sähkötupakkaa, höyryä tulee ulos. Enää ei tarvitse tyytyä nappula-mallisiin sähkötupakoihin.
Sähkötupakin päässä on oranssi LED-valo joka syttyy kun sitä imee, aivan kuten tulipää perinteisessä kessussakin. Kun akku lopulta on tyhjä, led-valo alkaa vilkkua ilmoittaakeen että nyt olisi aika laittaa se lataukseen.

PATRUUNAT
Patruuna (engl. Cartomizer) kiinnitetään akkuun kierteillä, ja se on heti valmis käytettäväksi. Meidän sähkötupakka-patruunat ovat uudempaa mallia, eli ns. 3-osaisen sähkötupakan sijaan ne ovat 2-osaisia. Suuri osa Suomessa myydyistä seteistä sisältää vanhanaikaisen 3-osaisen systeemin, jossa huonona puolena on höyryn kylmyys, lyhyt kesto, ja höyryn pieni määrä, eikä niihin mahdu niin paljon nestettäkään kuin näihin uusiin 2-osaisiin. Vanhanaikaisen setin tunnistat sanoista “atomizer” ja “cartridge”. Modernissa 2-osaisessa käytetään “cartomizer”-tyyppistä patruunaa joka yhdistää nämä. Sana Cartomizer onkin yhdistelmä sanoista Cartridge ja Atomizer.

Patruunamme ovat esitäytettyjä, joko tupakka- tai mentholmakuisia. Kaikki patruunamme sisältävät vain puhtaita, tutkittuja aineita. Nämä aineet ovat:

-Vesi (H2O)(Wikipedia)
-Propylene Glycol (PG) (Wikipedia)
-Glycerol (VG) (Wikipedia )
-Elintarvikemakuaineita

Näistä “vaarallisin” on PG, eli E-aine nimeltänsä E1520, joka on laajalti käyetty kosteututtajana ruoassa, voiteissa, hammastahnassa, jne. eli olet todennäköisesti saanut jo tänään suuremman annoksen PG:tä kuin sähkötupakoimalla saisit. Keuhkoihin sitä on käytetty mm. astmapiipuista jo 50-luvuilta lähtien. Kuitenkin tämä on se nimenomainen aine jolle osa ihmisistä saattaa olla yliherkkä, heille suosittelemme hankkimaan sähkötupakkanestettä joka sisältää PG:n sijasta vain VG:tä.