Jos haluat, voit uudelleentäyttää patruunat niiden tyhjennyttyä. Ne kestävät nesteestä riippuen 3-10 uudelleentäyttöä ennen kuin ovat roskiskamaa. Maku heikkenee kyllä nopeasti, mutta kukin tyylillään. Kaikki takuut raukeavat, mutta jos se ei haittaa, pistä menemään.


Jenkkipapan Video-ohje:

Suomeksi:

Se tarkoittaa että patruunat pitää täyttää käsin.  Itse olin aluksi epätietoinen siitä että miten ne patruunat uudelleen täytetään, ja piti käyttää googlea apuna, mutta ohjeet löytyi, löytyi jopa monta tapaa täyttää patruuna. Tässä on mielestäni helpoin ja paras tapa:

1. Ruuvaa patruuna (Cartomizer) irti tupakasta, tämä on tärkeää jotta nestettä ei mene vahingossa akkuun asti.

2. Etsi joku ohut ruuvari tai paksu nasta tai ohut naula tai vaikka haarukka jos ei muuta löydy.

3. Kampea valkoinen kansi irti, se on pehmeää silikonia, ja irtoaa helposti.

4. Tiputa nestettä pullosta patruunan sisälle, reunoja myöten, pikkasen varoen ettei nestettä mene keskellä olevaan putkeen. sitä kautta hengitetään, neste EI kuulu sinne. Neste kuuluu imeytyä reunoilla olevaan valkoiseen “Villa”-kerrokseen. Hyvä niksi on puhaltaa ruuvipäästä vähän, niin lähee mahdolliset nesteet pois hengitystieltä.

5. Älä ylitäytä, 10 tippaa tyhjään patruunaan voi olla sopiva, jos olet ihan kuivaksi imuttanut, 20 tippaa voi olla sopiva. Jos vaan santsaat vähän, 2 tippaa voi olla sopiva. Tämän oppii nopeasti.

6. Laita silikonikansi takaisin kiinni. Anna patruunan levätä hetki kyljellään.

8. Ruuvaa patruuna takaisin akkuun ja kokeile.

Jos kurluttaa, saatoit ylitäyttää. Jos tulee nestettä suuhun, ylitäytit varmasti! Jos ei tule mitään höyryä ja akun päässä oleva valo vilkkuu, sulla on akku loppu, eikä neste :D

Yritin olla läpikotainen, ettei tulisi epäselvyyksiä. Oikeastaan tuo on 10 sekunnin operaatio, vähän samalla tavalla kuin sätkiä polttavilla on se käärimisoperaatio. Vähän hölmöä sanoa, mutta itse poltin sätkiä, ja pidän kovasti tuollaisesta rituaalista, se tuo jotain jatkuvuutta ex-tupakoijalle.

Kuinka usein pitää täyttää?

Tämä riippuu täysin siitä kuinka paljon höyrytät. Ketjuhöyryttäjä täyttää useamman patruunan kerralla, kerran päivässä. Keskivertohöyryttäjä luultavasti täyttää silloin tällöin, pari kertaa viikossa, riippuu täysin tapauksesta. Jos nikotiinineste on vahvaa (18-24mg/ml) ja jos tupakointitahti oli ennen lopettamista n. 10 tupakkaa päivässä, veikkaisin että patruuna tyhenee viikossa, jonka jälkeen se pitää uudelleentäyttää. Sikäli tämä ei ole suositeltavaa, vaan suosittelemme että patruuna pidetään kohtuu-märkänä, jotta sillä olisi pitempi ikä. Kukin tyylillään.