Litiumakun nimellisjännite onkin 3,7 volttia. Litiumakku on yllättävän monimutkainen sekä pitää sisällään elektroniikkaa. Elektroniikan merkitys onkin suojata akkua ja jos suojaus pettää, saattaa patteri räjähtää. Se onkin tämä syy, miksi onkin näin olemme lukeneet räjähtävistä kännyköistä ja niiden valmistajista, jotka vakuuttavat, niin että näiden valtuuttamillaan akuilla kyseistä ongelmaa ei oo. sähkötupakkakin on jo saanut ensimmäisen tapaturman uhrinsa, kun patteri räjähti käyttäjän kasvoille.

Standardiksi muodostuneen litiumakun nimellisjännite onkin 3,7 volttia, vain toteen ladatun akun jännite onkin 4,2 volttia ja melkein tyhjän 3,4 volttia. Kolmas muuttuja ei oikeastaan oo ongelma vaan erilainen toimintatapa. Akkuja onkin sekä automaattisia, jotka antavat virtaa, jahka sähkötupakkatta imutetaan, niin että katkaisimella varustettuja, jotka syöttävät virtaa höyrystimelle ainoastaan katkaisinta painettaessa.

Automaattimallin höyrystys käynnistyy automaattisesti imemällä röökiä, kun taas manuaalimallissa tulee painaa nappia joka kerta kun tahdot käynnistää höyrystymisen. Hauskana yksityiskohtana sähkötupakan ”tulipää” eli ledi palaa yleensä ottaen punaisena jahka laitetta imee, muistuttaen noin perinteistä tupakkaa.
Sähkötupakkaa saattaa käyttää sikäli kauan kuten akussa riittää virtaa taikka cartomizerissa liuosta.

Akku onkin sähkötupakan isoin prosenttimäärä ja tän tehtävänä on tuottaa energia jota tarvitaan nesteen höyrystämiseksi. Akunkesto vaihtelee yllättävän merkittävästi eri mallien joskus, vain normisti akun lataus kestää mallista ja käyttämisestä riippuen parista tunneista moniin päiviin. Akku ladataan siten, että irrotat akun toisista osista sekä kiinnität sen laturiin hieman kuten kännykän laittaisit lataukseen. Hyvänä vinkkinä voidaan mainita, niin että akkuja kandee hankkia vähintään 2 kappaletta, niin että saat käyttää sähkötupakkaa myös silloin kun eräs patteri onkin latauksessa.