Sähkötupakka ei sisällä tupakan tavoin vahingollisia myrkkyjä, vaan ei ole 100% tiedossa mitä kaikkea sähkötupakasta erittyy vesihöyryn messissä. Tosin sähkötupakkaa voi ostaa nikotiinilla höystettynä, jolloin se tottakai addiktoi sillä missä tupakkakin. Monet ovatkin päässeet tupakoinnista eroon sähkötupakan avustuksella. Kokemukset myöskin kertovat jotta monet korsteeneista eivät enää vaihtaisi takaisin tupakkaan testattuaan sähkötupakkaa.

Sähkötupakka onkin perinteiseen tupakkaan verrattuna terveellisempi vaihtoehto, joka ei jätä suuhun pahaa makua, väritä hampaita tai jätä vaatteisiin ikävää hajua. Passiivista tupakanpolttoa ei myöskään tapahdu, koska kanssaolijat saavat haistella ainoastaan aromikkaita vesihöyryjä. Lisäksi tämä on lompakolle edullisempi vaihtoehto kuten klassinen kessu.

Sähkötupakka sisältää vesihöyryä ja luonnollisia aromiaineita, ei muuta. Halutessasi saat valita myös nikotiinia sisältävän version. Vaihtaessasi klassisen savukkeen sähkösavukkeesen saat jättää hyvästit vaarallisille kemikaaleille kuten terva, hiilimonoksidi, arsenikki, lyijy, syanidi, bentseeni ja radioaktiivinen polonium 210 ja iloita tupakoinnista ilman savua, tuhkaa ja tumppeja!