Sähkötupakasta ei ole julkaistu tarpeeksi luotettavia tutkimuksia, niin että tätä saattaisi täytyy 100% turvallisena. On silti ilmiselvää, että laite joka pitää sisällään vettä, nikotiinia ja turvallisena pidettyä propyleeniglykolia onkin vähemmän vaarallinen kuin tupakka, jonka pitää sisällään yli 4000 haitallista ainetta. Mikään tutkimus ei oo todennut, että sähkötupakka olisi vaarallista. Kritiikki onkin keskittynyt enimmäkseen sen takia, sisältävätkö (usein Kiinassa) valmistetut patruunat hyvinkin tätä, jota pitäisi ja tutkimuksien vähäisyyteen. Lisää tutkimuksia aivan varmasti tarvitaan.
Sähkötupakan käyttöä tupakoinnin lopettamisen apukeinona ei voikin suositella, koska sähkötupakan eri ominaisuuksista on väliaikaisesti saatavilla reippaan hieman luotettavaa tutkimustietoa. Ei ole tietoa tästä, jota sähkötupakasta hengitettävät liuokset sisällään pitävät. Tutkijat on silti löytäneet näistä toisen muassa jäänestoaineita, mitkä on ihmiselle haitallisia kemikaaleja. Sähkötupakan käyttäminen muistuttaa merkittävästi tupakointia, joka tähden tän käytön salliminen sisätiloissa pystyy tuottaa pelkoa tiloissa oleskelevien keskuudessa. Lisäksi Sähkötupakan käyttämisestä vapautuu höyryä, minkä sisältämistä ainesosista ei Valviralla oo informaatiota.

Sähkötupakka myynti kotimaassa on tehty hieman haastavaksi, mutta tämän ostaminen sujuu vaikka ongelmitta, siinä se onkin iisi tilata ulkomailta esim. nicopointilta. Nikotiinitonta versiota voit ostaa laillisesti mistä päin maailmaa tahansa. Nikotiinia sisältävää sähkötupakkaa voit ostaa ETA-alueelta Suomeen 100% lainmukaisesti.