Poltin yhtäjaksoisesti 6 vuotta ennen kuin onnistuin lopettamaan sähkötupakan avulla. Tämä ei ole vielä mitään verrattuna tarinoihin mitä olen nyt saanut kuulla ihmisistä jotka ovat polttaneet vuosikymmeniä, askitolkulla joka päivä, ja nyt viimein, viimein, he ovat päässeet eroon tupakasta, nimenomaan sähkötupakan avulla. Jotkut ilkeät kielet sanovat että kyseessä ei ole tupakan lopettaminen, vaan tupakoinnin jatkaminen.

Sähkötupakka EI OLE tupakka

Sähkötupakka ei sisällä tupakkaa, eikä tupakan ainesosia. Nikotiini ei toki ole harmiton kemikaali, päinvastoin, se on tosi koukuttava, mutta se mikä tupakasta tekee niin äärimmäisen epäterveellisen on sen sisältämä terva, arsenikki, syanidi, nitrosoamiinit, häkä, jne.  mutta vähintään psykologisesti on häiritsevää että tupakansavussa on myös radioaktiivista poloniumia! Eikä siinä vielä kaikki, savun mukana keuhkoihin kulkeutuu tavallisten maabakteerien lisäksi ihmiselle haitallisia Acinetobakter-, Burkholderia-, Clostridium- ja Klebsiella -ryhmien bakteereita.

On vuosikymmeniä ollut päivänselvää että tupakka on erittäin epäterveellistä, siitä tuskin tarvitsee ketään vakuutella, mutta sellainen harhakäsitys tuntuu ihmisillä olevan että se on se nikotiini joka on se ainoa tai ainakin pahin aine. Siinä mielessä hekin ovat oikeassa että nikotiinin tarve saa ihmiset polttamaan tupakkaa, vaikka eivät muuten haluaisi itseään myrkyttää. Ihmisethän ovat tunnetusti heikkoja, sitä olen itsekin, todisteena siitä poltin vuositolkulla koska luulin että en halua lopettaa. Riippuvuus on sillä tavalla kiero homma.

Miksi sitten sähkötupakka halutaan kieltää?

Sähkötupakkahan muistuttaa tupakkaa, samalla tavalla kuin lakupiippukin, ja sekin halutaan kieltää, joten on kai loogista että sähkötupakkakin kielletään. Jokainen tupakoija tietää että häntä sorretaan, ja tarkoitan tämän tietenkin kaikella hyvällä, useimmat tupakoijathan myötäilevät tuota linjaa koska ymmärtävät tilanteen; ei saa tupakoida julkisissa tiloissa ettei kukaan altistu myrkylliselle savulle, ei saa tupakoida mainoksissa, eikä lasten tai vanhuksien tai raskaana olevien naisten seurassa. Nykyinen suuntaus on että tupakka, ja kaikki siitä muistuttavat asiat tulee systemaattisesti poistaa Suomesta, lopulta kokonaan.

Jos itse olisin vallassa, tietäisin että on mahdollista että ihan parin vuoden sisällä suurin osa tupakoijista saattavat siirtyä sähkötupakkaan, tai ainakin pitäisin sitä fiksumpana suunnitelmana kuin “poistaa kaikki tupakkaa muistuttavat asiat pois suomesta”.

Mitä aineita sähkötupakka sisältää?

-Vesi (H2O)(Wikipedia)
-Propylene Glycol (PG) (Wikipedia)
-Glycerol (VG) (Wikipedia
-Elintarvikemakuaineita

Näistä “vaarallisin” on PG, eli E-aine nimeltänsä E1520, joka on laajalti käyetty ruoassa, voiteissa, hammastahnassa, jne. eli olet todennäköisesti saanut jo tänään suuremman annoksen PG:tä kuin sähkötupakoimalla saisit.

Taannoin oli kohu siitä että jenkeissä oli löytynyt jäänestoa  (DEG) sähkötupakasta, lööpissä ei mainittu että ainetta oli häviävän pieni määrä (vrt. tuote saattaa sisältää jäämiä pähkinää) ja että sitä oli laajasta otannasta löytynyt eräältä valmistajalta, eräästä mausta, erään nikotiinivahvuuden, yhden tietyn erän sähkötupakka-nesteestä. BTW. samaista jäänestoa löytyy tahattomasti milloin mistäkin, ks. http://en.wikipedia.org/wiki/Diethylene_glycol , usein kohtalokkain seurauksin. Luonnollisesti DEG:tä löytyy mm. tupakasta, joka tuskin enää lukijaakaan yllätä pätkääkään.

Kaikille kotikemisteille tiedoksi, meidän sähkötupakka on esitäytetty nesteellä jolle on tehty toksikologiset kokeet ja joka on EU:n hyväksymä: Safety data sheet

Joku sanoi että sähkötupakka aiheuttaa syöpää?

Mediassa toistetaan aina sitä samaa FDA:n vuonna 2009 tekemää  tutkimusta jossa parista nesteestä löytyi dietyleeniglykolia ja nitrosamiineja. Dietyleeniglykolin määrästä mainitaan vain että se oli “laitteilla havaittavissa” eli ymmärtäisin niin että määrä oli todella pieni. Nitrosamiinit ovat se selkeästi vaarallisempi kemikaali näistä, ja sitä löytyi “Ruyan” -makuisesta nesteestä. Määrältään sitä löytyi 8 nanogrammaa per gramma, siis saman verran kuin esim. nicorettesta löytyy. mutta silti 150 kertaa vähemmän kuin tupakassa. Kohun seurauksena kyseinen kiinalainen nestevalmistaja muutti reseptiä, ja sitä jäi kaipaamaan moni, jenkkifoorumeissa ne kyseli toisiltaan “Mistä saisi vanhan-makuista Ruyania?”. Meidän sähkötupakoissa ei todellakaan ole kyseistä makua. Piste. Lisäksi käytämme itse omia tuotteitamme koko ajan, nytkin tätä kirjoittaessa höyrytän PARAS-setin sähkötupakkaa, ja iloitsen siitä että tupakointi on taakse jäänyttä elämää.

Tiesithän että tupakka on radioaktiivinen, ihmiselle haitallisia bakteereja sisältävä, vanhentumista nopeuttava, käyttäjänsä tappava tuote? Tottakai tiesit. Tiedätko kuinka moni suomalainen kuolee aivan liian nuorena, täysin turhaan, tupakan takia? Määrä on niin suuri, että jokainen tuntee useamman suomalaisen joka tulee kuolemaan tupakan aiheuttamiin sairauksiin. Suosittelisin kaikkia tupakoijia lopettamaan, tai edes kokeilemaan sähkötupakkaa, ja tässä vaiheessa on minulle ihan sama ostatko sen meiltä vai muualta. Tämä verkkokauppa on jo pelastanut monen tupakoivan suomalaisen hengen, eikä sitä arvokkaampaa liikevoittoa ole.