Tupakointi-kokemus

Olet tupakoija. Tykkäät pitää sormissasi 9,2mm paksuista, 89mm pituista pötkylää. Kun sinua tukistaa, otat tällaisen askista, ja sytytät, alat imeä, aaah kyllä hyvä olo tulee! Tuokio kestää 2-5 minuuttia, ja käsittää standardin mukaan 10-20 imaisua.

Mikä muuttuu kun siityy sähkötupakkaan?

No sähkötupakoita on montaa erilaista mallia, mutta meidän mielestä paras mahdollinen sähkötupakka on 9,2mm paksu, 102mm pitkä, tupakan mallinen pötkylä, se asuu askissa, ja sitä imetään 20 henkosta kerrallaan, 5 minuutin ajan kerrallaan.

Mistään muusta suomalaisesta verkkokaupasta ei taida saada tällaista settiä! Niillä on nappulalla varustettuja, sikarin paksuisia mustia möhkäleitä, tai sitten ne on nappulalla varustettuja laatikossa asuvia 3-osaisia vimpaimia. Joidenkin mielestä toki näissä on puolensa, ja paksu sikari-kokoinen sähkötupakka on sikäli parempi että sen akku kestää pidempään, mutta ei kuitenkaan niin pitkään kuin meidän “PARAS”-mallin lataava aski. Ja se toinen malli eli nappulalla varustettu 3-osainen pitkulainen vehje joka asuu laatikossa on sikäli parempi että jos haluaa säätää niin voi tiputtaa sitä sähkötupakkanestettä suoraan “atomisaattoriin”, jolloin saa yhden röökin edestä höyryä. Tuo viimemainittu oli jo aika kaukaa haettu, eikö?

Parhaimmillaan tupakasta siirtyminen sähkötupakkaan tapahtuu mielestämme täysin sulavasti, ilman mitään nappuloiden painamisia. Sen kun otat pakkauksesta ulos, ja imet, aaah. kyllä hyvä olo tulee. Siksi meillä ei ole myynnissä esim. eGo, tai eGo-T -mallisia sähkötupakoita, eikä mm. greensmoken myymiä 3-osaisia malleja.

Mutta mikä muuttuu?

Aluksi huomaat että tämähän on jotenkin… erilaista. Vertaisin tupakkaa kahviin, ja sähkötupakkaa teehen. Sikäli kun kofeiinimäärät noissa vastaisi toisiaan, niin ehkä aika osuva vertaus. Sähkötupakan höyry iskee kurkkuun tupakkaa vähemmän ja on jokseenkin viileämpää, vaikka meidän sähkötupakoissa höyryn lämpö on kyllä selvästi korkeampi kuin vanhoissa 3-osaisissa syteemeissä.

Opit myös ottamaan vähän isompia henkosia kuin vanhanaikaisen tupakan kanssa otit. Tässä vaiheessa vastaavuus-taulukot menevät metsään, siis ne jotka yrittävät sano kuinka monta tupakkaa yksi sähkötupakka vastaa. Nuo vastaavuudet on osittain jätettävä omaan arvoonsa, koska kyseessä on erilainen tuote.

Tulet saamaan tietynlaisia… no… vieroitusoireita. Tupakka sisältää koukuttavia aineita, muitakin kuin nikotiini, mutta nikotiini on niistä se joka saa sinut aina palaamaan tupakan ääreen, ja voi olla että nikotiini-riippuvainen aivosi on yhdistänyt kaikki häkämyrkytykset sun muut tupakoinnin oireet siihen riippuvuuteen. Ei hätää! Vieroitusoireet eivät pahene! Voit aivan rauhallisesti ottaa isot henkoset sähkötupakasta, ja helpottaa kummasti, vaikka siinä ei olekaan muita “myrkkyjä” kuin nikotiini.

Se nikotiinin-puute-hirviö ei koskaan saavu, voit luottaa siihen. Joillan alkaa suun limakalvot kuivua ja verestää, tämä on normaalia tupakan lopettajalle. Viikon-parin päästä yskit ylös jotain ruskeahkoja hiutaleita, tämä on myös normaalia tupakan lopettajalle.

Kahdessa viikossa alat haistaa hajuja joita et ennen haistanut, ja pystyt harkitsemaan jopa lenkille lähtöä, jos sellanen on sun juttu.

Kuukauden päästä olet lähes kuivilla, mitä nyt nikotiiniriippuvainen, mutta kiitä itseäsi! Elät pidempään ja terveellisemmin, nukut paremmin, olet pirteämpi, ja elämä tuntuu paremmalta!

Nyt on viimeistään aika tarkistaa sähkötupakkalaitteiston riittävyys, nyt ei saa mokata. Tupakkaa tuskin tekee enää mieli, mutta jos nikotiini loppuu, mitä teet? Jos alunperin tilasin meidän halvimman setin, sen patruunat alkavat olla puhkikäytetyt, suosittelen uusimaan ne. Onhan nestettä tarpeeksi? Sitä on viranomaisten takia vaikea saada.

Ei ole helppoa vierottaa itseään tupakasta, onneksi on sähkötupakka.